.: HAMLETS :. -- Day [entries|friends|calendar]
Improvizācijas teātris "Hamlets"

[ website | My Website ]
[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

[22 Sep 2004|11:25pm]
Jau mani kāds spārda, jau grūsta, jau biksta: raksti. Rakstīšu ar. Kur te bija tās manas piezīmes..

"Hamletā" šodien bija savādāk. Nepavisam ne labāk vai sliktāk - bet tieši savādāk. Nebija līderu - ne publikas domas tvērēja un vadītāja Rolanda, ne skatuves ģēniju Mārča un Mārtiņa. Par Mārci pastāvot iespēja.. nē, tas lai paliek. Vārdu sakot, nebija. Un zināt - sākumā gaidīju tāpēc jēlu izrādi, bet tās gaitā izrādījās, ka šāda situācija pat ir laba. Parasti izrādēs uz skatuves ir minētie līderi un kaut kāds fons.. Tagad šim fonam bija iespēja reāli sevi parādīt. Varbūt labāk, varbūt ne tik labi - bet centās visi.

Kas patiešām pietrūka - Rolands. Jo publika nebija īsti valdāma, temati brīžiem tika ierosināti viens par otru muļķīgāki. Arī paši vakara vadītāji "aizkadrā" par to sūkstījās.

Kas nu ir atmiņā palicis.. Spriežot pēc Paulas tekstiem, viņa iepriekšējās nedēļas nogali bija pavadījusi Viestura sabiedrībā :D Ar domu par to sviestu, ko viņa ģenerēja izrādes pirmajā daļā. Skumdināja situācija ar tā saukto Laurīti - pāris etīdēs viņš gandrīz ne vārda nepateica un tomēr saņēma augstu novērtējumu, jo zālē viņam bija daudz draugu.. Pirmā daļa drausmīgi ievilkās, bet tās nosaukums kopā varētu būt bijis "Neraksim dziļi".. Nekas pārlieku ievērojams. Atceros vienīgi Vilcēna īso ģēnija zibsni, situācijā "Auto" iepinot Supermenu, kas apstādina mašīnu traka autovadītāja rokās. Laikam tā bija atbilde uz mirkli, kad Vilcēns bija teicis viedos vārdus, ka visas sievietes esot vecas palaistuves, un Paula tūdaļ pat konstatējusi, ka Vilcēns izskatoties pēc sievietes :D Vēl atklājās, ka Viesturs lieliski dejo :D

Otrajā izrādes daļā pirmais notikums, kas visus sajūsmināja, bija Sandras atzinums ("Romantiska tikšanās Renāra dzīvoklī"), ka Viesturs, kad pirmoreiz pie Laimas pulksteņa satikts, esot licies tāds debils. Ideāls bija Oskara sniegums saistībā ar mobilo telefonu (un Interneta pieslēgumu :D). Jāatzīmē, ka viegli varēja redzēt, kā Viesturs sev "bruģē celiņu" izrādes gaitā, sakārtojot pārus tā, lai pats nonāktu uz skatuves kopā ar kādu spēcīgāku aktieri, kas "nemaisītos pa kājām", bet piešķirtu etīdei virzību.

upd. Ak jā, vēl bija neslikta Toma un Viestura etīde ar viesi no šķīstītavas. /upd.

Drausmīgi patika Viestura publiskā runa "Par gumijas riteņiem tramvajam", īpaši izgudrojums "Personīgais psihologs aknu pastētei" :DD Kas attiecas uz uzvarētāju, domāju, ir taisnīgi, ka šoreiz tas gods tika Oskaram. Protams, monologs viņa izpildījumā nebija tas labākais, bet ar prieku nobalsoju arī par to, jo pirms tam publika visaugstāk novērtēja Toma monologu, kas patiesībā šoreiz bija drausmīgs sviests. Protams, tas ir tikai mans viedoklis. Plosiet! :)
15 jau iebļāva| Iebļauj arī Tu

navigation
[ viewing | September 22nd, 2004 ]
[ go | previous day|next day ]