[icon] fotografija - Post a comment
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.

Time:08:07 pm
"Kodak" drīzumā pārtrauks melnbaltā fotopapīra ražošanu

Ročestera (ASV), 16.jūn., LETA--REUTERS. Pasaules lielākais fotopreču ražotājs "Eastman Kodak" drīzumā pārtrauks ražot melnbalto fotopapīru - specifisku produktu, ko pašlaik izmanto vairs tikai fotomākslinieki vai cilvēki, kuru hobijs ir melnbaltā fotogrāfija, kuru strauji nomaina digitālie attēli.

"Kodak" vadība trešdien paziņoja, ka uzņēmums melnbaltā fotopapīra ražošanu pārtrauks šā gada beigās. Kompānija turpinās ražot melnbaltās fotofilmas un ķīmikālijas to apstrādei.

"Ir skumji noskatīties uz melnbaltās fotogrāfijas aiziešanu," atzina žurnāla "Imaging Business" redaktors Bils Šifners. "Digitālās tehnoloģijas industrijai ir devušas daudz laba, bet ir arī sliktas lietas. Tās padara daudzus no šiem procesiem vecmodīgus."

Melnbaltais fotopapīrs tiek ražots rūpnīcā Brazīlijā. "Kodak" neminēja, cik daudz darbinieku skars ražošanas pārtraukšana. "Kodak", īstenojot savu restrukturizācijas programmu, līdz 2007.gadam plāno samazināt strādājošo skaitu par 12 000-15 000 - līdz aptuveni 55 tūkstošiem.

Strauji attīstoties digitālajai fotogrāfijai, pieprasījums pēc melnbaltā papīra krītas aptuveni par 25% gadā, norādīja "Kodak" preses pārstāvis Deivids Lancilo.

Šā gada pirmajā ceturksnī "Kodak" strādāja ar 142 miljonu dolāru (82,8 miljonu latu) zaudējumiem, kurus uzņēmuma vadība saistīja ar pastāvīgu ieņēmumu samazināšanos no fotofilmu pārdošanas.

Kādreizējais pasaules lielākais melnbaltā fotopapīra ražotājs "Ilford" bankrotēja pagājušajā gadā. Iepriekšējā mēnesī bankrota pieteikumu iesniedza Vācijas fotofilmu ražotājs "AgfaPhoto".

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

[icon] fotografija - Post a comment
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.