Kaut arī pankūkas garšīgas

Tu to vari:)


16. Marts 2007

vakariņas:) @ 15:31

[info]str:
BRŪNIE RĪSI AR PĒTERSĪĻIEM

3 krūzes brūnie rīsi (Isie ziemai, garie vasarai)
4 ½ krūzes ūdens
šķipsniņa jūras sāls
1 ēd kar eļļa
1 krūze kapāti pētersīļi
½ krūze kapāti lazdu rieksti

Iepriekšējā dienā mazgā rīsus. Gatavošanas dienā uzliek rīsus uz cepampannas un cepeškrāsni apgrauzdē līdz viegli brūniem. Tai pat laikā uzvāra ūdeni, pieliek sāli un uzlej ūdeni uz rīsiem tā lai tos pārklāj un turpina vārīt krāsnī apmēram 45 min. Sasautē pētersīļus uz pannas. Kad rīsi gatavi samaisa tos kopā ar sautētiem pētersīļiem un riekstiem.

Porcijas: 4-6
Laiks: 1 stunda



ĶIRBJA PANKŪKAS

4 krūzes rīvēts ķirbis
jūras sāls
2 olas (atdalīt baltumus un dzeltenumus)
½ krūze samīcīts kazas siers vai sojas siers – tofu
½ krūze sakapāti zaļie lociņi
3-4 ēd kar pilngraudu kviešu milti
½ krūze rīvēts burkāns
¼ krūze rīvēts redīs
sojas mērce
½ krūze eļļa

Sarīvē ķirbi, ieliek caurdurī un apber ar jūras sāli. Atstāj lai notekas 15 min. Tai pat laikā atdala olas baltumu no dzeltenuma, sadrumstalo kazas sieru vai tofu un sakapā zaļos lociņus. Noskalo un nospiež ķirbi. Sajauc kopā ķirbi, olas dzeltenumu, sieru, sīpolus un miltus. Sakuļ olas baltumus ar jūras sāli kamēr uzputojās, iecilā ķirbja masā. Sarīvē burkānu un redīsu.
Uzsilda pannu. Uzlej eļļu un uzliek 1 ēd kar ar ķirbju masu. Apcepj no abām pusēm līdz viegli brūnam (vai tvaicē apmēram 20 min.). Pirms pasniegšanas burkāna redīsa maisījumam uzpilina sojas mērci un pasniedz ar pankūkām.

Porcijas: 20
Laiks: 25 min.
 

Comments

 

Kaut arī pankūkas garšīgas

Tu to vari:)