vegijs (bē) - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ābolkūka, kura vienmēr ir laikā un izdodas (dažreit pat vegāniska) Sep. 12th, 2008|01:36 pm
marta_trauma
nepieciešams:
160 g sojas margarīna vai sviesta (ja ņem pirmo, kūku varēs ēst arī vegāni)
140 g brūnā cukura
šķipsniņa sāls
nedaudz vaniļas cukura
260 g miltu
3 ēdamkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
200 ml sojas piena (iesaku sojas "drinku" ar vaniļas garšu)

āboli (šķēlītes, izgrieztām serdītēm, var arī mizot)

margarīnu sakuļ ar cukuru, tad sāli, vaniļas cukuru.
pievieno miltus un cep.pulveri, citrona miziņu un pielej sojas pienu.
mīklai vajadzētu būt nedaudz pašķidra un nedaudz gaisīgai, bet nekādā gadījumā nedrīkst izskatīties kā "zupa".

mīklu, protams, ielej kūku pannā, ne pārāk biezā kārtā un virsū liek, kārto, samet vai jebkādi citādi nogādā ābolus (var arī plūmes vai upenes vai bumbierus). viss ir izdevies lieliski, ja āboli nenoslīkst bet nedaudz iegrimst mīklā.

cep 170 grādos, kamēr kūkas virsma nedaudz brūngana, vai 50-55 min, vai pārbauda ar sērkociņu.
vislabāk ēst tūlīt, kamēr silta. bet nav ne vainas, ja cep pirms gulētiešanas un ēd brokastīs.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: