ābolkūka, kura vienmēr ir laikā un izdodas (dažreit pat vegāniska) |
Sep. 12th, 2008|01:36 pm |
nepieciešams: 160 g sojas margarīna vai sviesta (ja ņem pirmo, kūku varēs ēst arī vegāni) 140 g brūnā cukura šķipsniņa sāls nedaudz vaniļas cukura 260 g miltu 3 ēdamkarotes cepamā pulvera 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas 200 ml sojas piena (iesaku sojas "drinku" ar vaniļas garšu)
āboli (šķēlītes, izgrieztām serdītēm, var arī mizot)
margarīnu sakuļ ar cukuru, tad sāli, vaniļas cukuru. pievieno miltus un cep.pulveri, citrona miziņu un pielej sojas pienu. mīklai vajadzētu būt nedaudz pašķidra un nedaudz gaisīgai, bet nekādā gadījumā nedrīkst izskatīties kā "zupa".
mīklu, protams, ielej kūku pannā, ne pārāk biezā kārtā un virsū liek, kārto, samet vai jebkādi citādi nogādā ābolus (var arī plūmes vai upenes vai bumbierus). viss ir izdevies lieliski, ja āboli nenoslīkst bet nedaudz iegrimst mīklā.
cep 170 grādos, kamēr kūkas virsma nedaudz brūngana, vai 50-55 min, vai pārbauda ar sērkociņu. vislabāk ēst tūlīt, kamēr silta. bet nav ne vainas, ja cep pirms gulētiešanas un ēd brokastīs. |
|